Arcelormittal

Op vraag van onze klant ArcelorMittal te Gent, werd deze op maat gemaakte TOTALTRAX kabelrups door de technische dienst van incasys samengesteld.
De ketting werd door ArcelorMittal besteld ter vervanging van een bestaande die, na langdurig en intensief gebruik in extreme omstandigheden, aan vernieuwing toe was.
Deze kabelrups staat opgesteld in open lucht, bovenop een hoogoven, en wordt blootgesteld aan zeer hoge temperaturen tot 1500 graden. Ze heeft als doel een hele reeks mobiele componenten, zowel hydraulische als elektrische, te verbinden met hun statische bestuurs-unit. In het geheel van de rups zijn twee speciale buizen aangebracht die zullen fungeren als stofzuiger in de cokesafdeling. Al de ingebrachte leidingen zijn ook speciaal afgeschermd tegen de zeer hoge temperaturen. In het verleden werden de componenten van dit soort kabelrupsen bij diverse toeleveranciers besteld en ter plekke samengesteld door de verschillende diensten (mechanische, hydraulische en elektrische) van ArcelorMittal. Het uitbesteden van de aankoop van de verschillende componenten en het samenbouwen van de ketting met leidingen en connectoren (TOTALTRAX concept), aan incasys, heeft niet alleen een sterk kostenbesparend effect, maar is ook tijdbesparend omdat het volledige pakket uitgevoerd wordt door één en hetzelfde bedrijf binnen een redelijke termijn. Wij staan er dan ook garant voor dit soort projecten op een efficiënte manier tot een goed einde te brengen, rekening houdend met de wensen van de klant. De technische dienst van incasys heeft voor de assemblage van deze kabelrups alle onderdelen bij elkaar gebracht in haar werkplaats te Schelle, waardoor de tijd voor de definitieve afwerking en plaatsing on site tot een minimum kon beperkt worden. Een bijkomend groot voordeel van het Totaltrax concept is dat de ketting in zijn geheel kan gestockeerd worden om bij een eventuele kettingbreuk, relatief snel tot vervanging overgegaan kan worden, waardoor  stilstand van productieprocessen gereduceerd wordt tot een minimum.